Quantra Academy

Niet-voor-IT-verantwoordelijk management is steeds meer betrokken bij en medeverantwoordelijk voor IT gerelateerde onderwerpen en besluiten. Maar hebben zij hier wel voldoende (basis) kennis voor? Wat zijn de belangrijkste kernprincipes in de omgang met IT gerelateerde onderwerpen en ‘IT-ers’? Wat zijn belangrijke trends? Hoe onderscheid je echte innovatie van gebakken lucht? En wat zijn mogelijke consequenties van IT keuzes?

Met de Quantra Academy geven wij antwoord op deze en meer vragen door middel van in de praktijk van strategie én operatie toepasbare tips & tricks, do’s & don’ts en concrete handvatten die directie en management direct kunnen toepassen in de dagelijkse praktijk.

Het effect? Minder falen, meer succes, minder frustratie, meer grip én het beter benutten van kansen!

#hetkanwel

Quantra Academy 

Quantra Academy biedt diverse trainingen, workshops, mini-seminars en kennissessies aan met als kern het verbeteren van de grip op en het begrip van het Informatiemanagement & IT vakgebied met als eerste doelgroep 'niet-direct-voor-IT-verantwoordelijk(e)' directie en management. Onze sessies zijn stuk voor stuk ontwikkeld op basis van onze eigen ervaringen, kennis en kunde. Eigen successen, maar ook eigen ‘bloopers’. 

De trainers van de Quantra Academy hebben bij elkaar meer dan 100 jaar ervaring in de toepassing van IT, vanaf de beginjaren van ‘Automatisering van de informatieverwerking’. Zij weten daarom als geen ander wat wel en niet snel gaat, welke wetmatigheden herkend kunnen worden en hoe u hiermee het beste om kunt gaan. Wij hebben een eigen visie en ‘geluid’ ontwikkeld dat onze relaties graag als ‘Het kan wél’ typeren.

Wij reiken u voorbeelden, best & worst practices, concrete adviezen en templates aan. Hierdoor zult u zelf leren om in de praktijk om te gaan met IT en IT-ers.

Quantra Academy is een initiatief van het gelijknamige management consultancy bureau Quantra. Dit is wat u altijd heeft gemist; werkelijke down-to-earth en direct toepasbare gedachten en concrete adviezen. Geen gebakken lucht en vakjargon, maar een reisgids voor en door de wondere wereld van Informatiemanagement & IT die steeds belangrijker wordt voor directie en management. 

Behoefte uit de markt 

De afgelopen jaren lieten onze opdrachtgevers ons met grote regelmaat weten behoefte te hebben aan laagdrempelige training- en ontwikkelingsmogelijkheden op het gebied van Informatiemanagement & IT. Sinds 2006 is Quantra gespecialiseerd in en met interim Management/Directievoering, Project Portfolio Management, Project Succes, IT Waarde Beheersing, Applicatie Portfolio Management, Business & IT Alignment, Informatiemanagement en Applicatierationalisatie. Kern daarvan is het slaan van een brug tussen het (complexe en steeds verder uitdijende) IT domein en overige business onderdelen. Een brug in communicatie, begrip én grip, zodat het niet alleen rust op vertrouwen maar ook kennis en overzicht, ook voor niet-IT-managers en directie. Deze kennis willen we middels de Quantra Academy ook op andere manieren inzetten zodat men hier hun voordeel mee kan doen.

 

Haal meer uit uw IT. Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief.