IT voor niet IT-Management | 19 jan & 16 feb 2023

Op donderdag 19 januari 2023 van 16:00 tot 19:00 uur organiseert Quantra Academy de training ‘IT voor niet IT management'. Tijdens deze op de praktijk gerichte training vergroot Ron Linssen de kennis voor niet-IT-management. Vaak ervaart deze doelgroep dat het voor niet-IT-ers soms erg lastig is om goed te begrijpen wat nu wel en niet bedoeld wordt. Het IT-jargon met veel Engelse termen is namelijk vaak niet eenduidig.

*Inclusief vervolgsessie op donderdag 16 februari 2023 om in de praktijk toegepaste adviezen nogmaals door te nemen en aan te scherpen.*

Investering: slechts 475,- (introductietarief)

Aanleiding en doel van de training

 • Wie begrijpt IT-ers? IT-ers.
 • Vaak wordt er lacherig over gedaan maar er zit een serieuze ondertoon in; IT-ers hebben een ‘eigen jargon’, veelal doorspekt met halve of hele Engelse termen die bepaald niet altijd voor één uitleg vatbaar zijn.
 • Dat maakt het voor niet-IT-ers soms erg lastig om goed te begrijpen wat nu wel en niet bedoeld is. En het is soms lastig om in een managementteam ten overstaan van iedereen aan te geven dat een voorstel, een advies, een analyse of een plan met deze IT-termen niet voldoende duidelijk is, zodat jij jouw akkoord kan geven.
 • Deze training heeft als doel om jouw comfortniveau met betrekking tot veel gebruikte IT-vocabulaire substantieel te vergroten zodat je zelfstandig positief kritischer kunt acteren met betrekking tot bovenstaande.

Doelgroep

Iedereen in een leidinggevende, management of directiefunctie die te maken heeft met besluiten met een IT component: software, hardware, dienstverlening, inhuur, een cloud-contract, etc.

Voor de niét IT-er manager maar ook voor de IT specialist of manager. Wij maken je bewust van het gegeven dat ‘je’ niet altijd wordt begrepen en wat je eraan kunt doen om jouw effectiviteit te vergroten.

Wat leer je tijdens deze kennissessie?

 • Welke typische IT woorden worden gebruikt in voorstellen, adviezen, analyses en plannen
 • Wanneer moet je extra alert zijn omdat het waarschijnlijk ook voor de auteurs niet helder genoeg is?
 • Wat zijn de meest gebruikte actuele termen in de IT-wereld waarmee u vast en zeker geconfronteerd wordt en wat betekenen deze in gewoon begrijpelijk Nederlands en in het bijzonder in een zakelijke toepassing?

  Voorbeelden: big data, data lake, agile, scrum, Azure, AD, product owner, lowcode, Devops, continuous delivery, API, edi, Gamification….

Over de trainer Ron Linssen

Ron is Managing Partner en medeoprichter van management consultancy bureau Quantra in Zeist. De afgelopen 33 jaar heeft Ron vele organisaties geholpen als verbetermanager op het gebied van IT. Hij deed dit als directeur, trusted advisor, lid van de stuurgroep, projectmanager, programmamanager, onderdeel van het projectteam, opdrachtnemer én opdrachtgever. Dit deed Ron voor uiteenlopende organisaties in diverse markten met tussen de 12 en 145 vestigingen en met budgetten tot 35 miljoen euro.

Inclusief borrel

Uiteraard sluiten we de training af met een hapje en een drankje. Allergieën? Laat het dan vooral weten aan ons Office Management!

Praktische informatie

 • Datum: donderdag 17 november 2022 (+ vervolgsessie op donderdag 15 december 2022).
 • Tijd: 16:00 tot 19:00 uur 
 • Adres: Lageweg 2a, 3703 CA Zeist - 3e etage
 • Investering: € 475,- (introductietrief: twee sessies - 17/11 + 15/12/2022)
 • Telefoonnummer Office Manager: 06 - 46 06 34 90