Stuurgroepen doe je zo!

Op donderdag 20 januari 2022 van 16:00 tot 19:00 uur organiseert Quantra Academy de kennissessie ‘Stuurgroepen doe je zo!’ in de iconische kantoorvilla Kosmos in Zeist. Tijdens deze sessie neemt Quantra’s Managing Partner Ron Linssen een select gezelschap van maximaal 10 mee in de voornaamste redenen waarom stuurgroepen niet goed functioneren en hoe u ervoor kunt zorgen dat uw stuurgroepen wél goed functioneren. 

Wat leert u tijdens deze kennissessie?

Hoe u uw rol in de stuurgroep beter kunt benutten om de succesratio van projecten fundamenteel te verhogen en tijd te besparen. ‘Stuurgroepen doe je zo!’ is een interactieve sessie waarbij er veel gelegenheid is om uw specifieke situatie, uitdagingen en (actuele) knelpunten bij huidige stuurgroepen voor te leggen aan Ron en de rest van de groep. 

Tijdens de sessie zullen we een combinatie van (toegepaste) theorieën en Ron’s/Quantra’s persoonlijke ervaringen en verzamelde best én worst practices met u delen. Aan het einde van de sessie willen we in ieder geval het volgende hebben overgebracht:

  • Scherpere afbakening van uw rol versus die van uw collegae leden, zodat duidelijker is waarom er verschillende rollen zijn onderkend in de stuurgroep en waarom het belangrijk is om te weten waarom én hoe deze optimaal in te vullen;
  • Meer grip op en begrip van de projectmanager, zodat helder is dat de stuurgroep stuurt en niet de projectmanager. Het operationele projectmanagement moet volledig bij deze projectmanager liggen. De stuurgroep moet niet lastig worden gevallen met operationele aangelegenheden maar zich concentreren op de bewaking van de voortgang; 
  • Hoe beoordeelt u een projectplan? Hoe zorgt u ervoor dat het projectplan die kernpunten bevatten die nodig zijn om de kans op succes te maximaliseren? En hoe helpt u een projectmanager hiermee?
  • Hoe zorgt u ervoor dat de voortgangsrapportage u en de andere stuurgroepleden ook écht inzicht geeft in de volledige en werkelijk belangrijke aspecten, nodig om het project tijdig te kunnen bijsturen?
  • Waarom deelname aan een stuurgroep ook léuk is!

Over de trainer Ron Linssen

Ron is Managing Partner en medeoprichter van management consultancy bureau Quantra in Zeist. De afgelopen 33 jaar heeft Ron vele organisaties geholpen als verbetermanager op het gebied van IT. Hij deed dit als directeur, trusted advisor, lid van de stuurgroep, projectmanager, programmamanager, onderdeel van het projectteam, opdrachtnemer én opdrachtgever. Dit deed Ron voor uiteenlopende organisaties in diverse markten met tussen de 12 en 145 vestigingen en met budgetten tot 35 miljoen euro. Deze bak aan ervaring heeft ervoor gezorgd dat Ron de doorslaggevende theorieën en methoden kent en, nog veel belangrijker, weet hoe ze in de praktijk op de juiste manier toegepast moeten worden. Met als doel: de gewenste veranderingen laten slagen. 

Een of twee sessies?

Het is een onderschatting van de complexiteit van projecten en van de keyrol van de stuurgroepleden om te veronderstellen dat een sessie van drie uur alles oplost. Tegelijkertijd begrijpen wij dat uw beschikbare tijd schaars is en verzekeren we u dat één sessie al direct toepasbare gedachten, werkwijzen en adviezen meegeeft die waardevol zijn voor u en uw organisatie. Om in de praktijk toegepaste adviezen nogmaals door te nemen en aan te scherpen in een intervisie-sfeer, bieden we ook de mogelijkheid om je in te schrijven voor een vervolgsessie. Inschrijven voor de tweede sessie kan vooraf of na deelname aan de eerste sessie. Deelnemen aan een tweede sessie zonder aan de eerste te hebben deelgenomen is niet verstandig en dus niet mogelijk.

Om de best passende oplossingen te bieden voor uw specifieke situatie vragen we u vooraf uw persoonlijke vraagstukken te noteren en te mailen naar office@quantra.nl. Uiteraard sturen we voorafgaand aan de sessie alle deelnemers een door ons getekende NDA, zodat u er zeker van bent dat er vertrouwelijk met de informatie wordt omgegaan. 

Praktische informatie

Datum: donderdag 20 januari 2022

Tijd: 16:00 tot 19:00 uur 

Adres: Lageweg 2a, 3703 CA Zeist

Investering: 325,- (een sessie), 475,- (twee sessies)

Vul hieronder uw gegevens in om u aan te melden

Let op! Er zijn slechts 10 plekken beschikbaar dus vol = vol. Na het aanmelden ontvangt u een automatische bevestiging per mail. Ons Office Management zal vervolgens contact met u opnemen.

Voornaam is verplicht
Achternaam is verplicht
Emailadres is verplicht
Functie is verplicht
Sessies is verplicht
Accepteer de voorwaarden is verplicht