Flipover Team MVD 3987

Succesvol Stuurgroepen

Persoonlijk contact
Persoonlijk contact

Cora Koehorst

Officemanager
06-46063490 Stuur mij een mail Informatie aanvragen

Een stuurgroep is essentieel om projecten succesvol te laten zijn in het realiseren van veranderingen. Toch is de projectmanager vaak de enige die het project bestuurt. Veel stuurgroepleden hebben onvoldoende zicht op hetgeen van ze verwacht wordt. Een projectmanager is meestal een professional die dit tot zijn vak heeft gemaakt en doet dit veelal fulltime. Leden van een stuurgroep ‘doen het erbij’, vaak naast hun normale functie. Stuurgroepen worden hierdoor praatclubjes, met veel onduidelijkheid.

Wat wordt precies verwacht van mij als ‘Senior User’?

Wat mag ik verwachten van een ‘Senior Supplier’?

Hoe kan ik het beste sturen op leveranciers?

Quantra biedt de Academy “Succesvol stuurgroepen” aan om hier verandering in te brengen. Aan bod komen de verschillende verantwoordelijkheden passend bij elke rol, maar uiteraard ook de bevoegdheden. Als u zicht heeft op de taken en verantwoordelijkheden binnen de stuurgroep, weet u ook welke rol u zelf hebt in het behalen van succes van een project. We beginnen met een stuk theorie waar u vervolgens zelf mee aan de slag kunt. Het tweede dagdeel (enkele weken later) is een terugkomdag waar u vragen kunt stellen.

Voor wie?

U bent lid van een stuurgroep. Dit kan vanuit verschillende rollen zijn, zoals bijvoorbeeld Opdrachtgever, Senior User of Senior Supplier.

Hoe ziet de Academy er uit?

Deze Academy beslaat twee losse dagdelen. Wij bieden deze Academy periodiek aan, en kunt u zich hierop inschrijven. Het is ook mogelijk om deze Academy bij u in huis te laten plaatsvinden; één stuurgroep per keer. Kosten zijn afhankelijk van de invulling, en op aanvraag beschikbaar.