QA3 (2)

Management consultancy bureau Quantra lanceert academy om directie en management te helpen complexe IT projecten te laten slagen

3 minuten 08-12-2021

Niet-voor-IT-verantwoordelijk management wordt steeds meer geconfronteerd met IT en moet hierover meedenken én meebeslissen. Maar hebben zij hier wel voldoende (basis) kennis over? Waar gaat IT precies over? Wat zijn consequenties van IT implementaties? En wat zijn de verschillende smaken? Quantra Academy geeft antwoord op deze vragen door middel van tips & tricks, do’s & don’ts en concrete handvatten die directie en management direct kunnen toepassen in de praktijk.

Quantra Academy

DGA’s, CEO’s, COO’s en andere bestuurders voorzien van alle benodigde kennis om IT projecten te laten slagen, dat is het doel van de Quantra Academy. Dit doen we aan de hand van workshops, trainingen en educatieve online content. Op deze manier blijft niet-voor-IT-verantwoordelijk management toch op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ‘best practices’ rondom IT en projectmanagement zodat zij tegenwicht kunnen bieden bij belangrijke projecten en vraagstukken.

Belang van juiste kennis over IT Management

Uit onderzoek van het gerenommeerde onderzoeksbureau Standish Group blijkt dat slechts 30% van de IT-gerelateerde projecten succesvol wordt afgerond. Tussen de 50% en 60% wordt afgerond maar scoort niet positief op alle zes de criteria (op tijd, binnen budget, resultaat behaald, doel behaald, waardevol en naar tevredenheid). Ongeveer 20% van de projecten wordt zelfs helemaal niet afgerond. Quantra Academy voorziet u van de juiste kennis en kunde om ervoor te zorgen dat het percentage van succesvolle projecten binnen uw organisatie velen malen groter wordt.

Behoefte aan training- en ontwikkelingsmogelijkheden

Ron Linssen, Managing Partner Quantra en mede-oprichter Quantra Academy: “Opdrachtgevers laten ons met grote regelmaat weten behoefte te hebben aan laagdrempelige training- en ontwikkelingsmogelijkheden op het gebied van IT Management. Sinds 2006 is Quantra gespecialiseerd in onderwerpen als Project Portfolio Management, Project Succes, IT waarde beheersing, Applicatie Portfolio Management, Business & IT Alignment, Informatiemanagement en Applicatierationalisatie. De afgelopen 15 jaar hielpen en helpen we uiteenlopende organisaties hiermee op dagelijkse basis. Kern daarvan is het slaan van een brug tussen het (complexe en steeds verder uitdijende) IT domein en overige business onderdelen. Een brug in communicatie, begrip én grip, zodat het niet alleen rust op vertrouwen maar ook kennis en overzicht, ook voor niet-IT-managers en directie. Deze kennis willen we ook op andere manieren inzetten zodat men hier hun voordeel mee kan doen.”

Meer weten over Quantra Academy? Klik hier!

Meer weten over

Project Portfolio Management
Succesvol project management

Ook interessant

Haal meer uit uw IT. Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief.