Martin van Dongen, Managing Partner

Martin van Dongen

Managing Partner

Na een uitgebreide carrière in de automatiseringsbranche, eerst als specialist daarna vooral als lijnmanager, heb ik in 1995 voor het eerst kennis gemaakt met veranderprocessen. Dat was eerst nog wat onwennig maar vrij snel bleek dat mijn insteek en ervaring precies op zijn plaats vielen. “Je gaat het pas zien als je het door hebt” (Johan Cruyff), bleek bij nader inzien heel toepasselijk voor mij. Complexe situaties vertalen naar hele praktische dingen waar je wat mee kunt. Niet alleen voor mezelf maar ook voor de mensen die ik coach, zowel privé als zakelijk.

Ik bouw bruggen tussen mensen in een team, tussen strategie en werkvloer, tussen ad hoc en gepland. Ik zorg ervoor dat de kwaliteit van informatie kan worden verbeterd en geef aan waar organisaties meer effectief gebruik kunnen maken van data. Ik ben een echte afmaker, ik gebruik mijn creativiteit en resultaatgerichtheid om dingen af te maken waar anderen mee begonnen zijn. Ik versterk het gedachtegoed van anderen en ik zorg dat er iets mee gebeurt. Want resultaat, dat telt.

Binnen Quantra ben ik de partner van de creatieve, innovatieve en specialistische insteek. Ik werk graag samen met dit team en benut de diversiteit van de Quantranten en vertaal al die creatieve ideeën snel naar concrete en voor anderen begrijpelijke en/of bruikbare uitwerkingen.

Buiten Quantra zie je me vaak met een camera rondlopen en het detail opzoeken. In portretten, natuur en stadsgezichten. Mijn ambitie is om Quantra op de kaart te zetten als organisatie die daadwerkelijk bijdraagt aan het realiseren van de doelen van haar klanten en opdrachtgevers. Niet de zoveelste club die komt en gaat bij de zoveelste verandering. Of die aan iedere senior een batterij aan junioren koppelt. Betrokkenheid en resultaat, dat staat bij mij voorop.