Ron Linssen, Managing Partner

Ron Linssen

Managing Partner

“Vanaf 1988 ben ik werkzaam in een grote verscheidenheid aan rollen en functies in ICT/informatiehuishouding, altijd gedreven door het opleveren van door klant en gebruikers werkelijk gevraagde oplossingen. Dit vereist nogal wat; goed luisteren, doortastendheid, durf. En natuurlijk een grote basis aan kennis en kunde.
Dat laatste is opgedaan in ongeveer alle rollen die denkbaar zijn in het ICT domein, van ontwikkelaar (erg lang geleden) tot opdrachtgever en lijnmanager. En adviseur ergens in het midden. Door deze breedte -en diepte- aan kennis en ervaringen, weet ik snel het vertrouwen en respect te winnen van zowel business directie/management en ICT directie/management/leveranciers. Van nature ben ik op zoek naar de verbeterpotentie in organisaties, specifiek in de informatiehuishouding/ICT.

Dit vakgebied is complex en wordt niet eenvoudiger door de aanhoudende serieuze maar ook hoegenaamde nieuwe technologische en methodische ‘vooruitgang’. Door mijn zeer brede en diepe ervaring op ICT domein maar ook op algemeen management (CEO, CFO, CSO) niveau kan ik prima beide werelden bezien, beoordelen, inschatten, adviseren. Erg bruikbaar in een (ICT) wereld waar aanbieders niet bepaald uitblinken in transparantie. Hoe krijg je structureel inzicht en grip op investeringen, projecten, nut en noodzaak van innovatie en operatie?
Gedreven veranderaar. Ik zorg voor inzicht in nut en noodzaak van een verandering. Durf kritisch te zijn in het werkelijk realistische verandervermogen van een organisatie, vanuit de overtuiging dat niet alles zomaar in één keer kan, mogelijk is.

Tevens zorg ik voor draagvlak. Ik organiseer, regisseer en realiseer de verandering. Lever werkelijk structurele verbeteringen op in ICT, de informatiehuishouding van organisaties.
Ik voel me als een vis in het water bij grote complexe projecten of programma’s en houd ook eigenlijk wel van ‘probleemgevallen’. Ik word veel gevraagd als troubleshooter, om projecten of ICT-organisaties uit het slop te trekken, weer vol trots succesvol te laten zijn. Met mijn enthousiasme, kennis, kunde én executiepower heb ik al vele van dit soort situaties in korte tijd weten om te buigen tot een (groot) succes.

Ik ben één van de oprichters/initiatiefnemers van Quantra en houd me privé graag bezig met mijn gezin en de goede dingen van het leven: de prachtige natuur, vrienden, eten (koken) en drinken.”